Opdrachten

Goedgaan.Org als partner zorgt voor tijdbesparing en tevredenheid.

Hieronder vindt u een selectie van de meest recente opdrachten.
Omwille van de privacy kan ik geen namen vermelden. Dit geldt ook voor het publiceren van foto’s en filmpjes. Tijdens een eerste oriënterend gesprek kan ik deze eventueel wel laten zien.

Fiets-biografie

In het kader van mijn eigen afscheid als docent Nederlands op de middelbare school NSG Groenewoud heb ik een ‘fiets-biografie’ gemaakt. (Zie ook: Terugblik – auto-biografie)
De kijker volgt mijn fietstocht van huis naar school én verder. D.m.v. een voice-over hoort de kijker mij mijmeren over wat ik al die jaren heb meegemaakt. In het filmpje combineer ik het beeld van de fietser geregeld met een collega die herinneringen ophaalt over onze samenwerking. Als ik school bereik werp ik symbolisch mijn schooltas af en fiets door, een nieuwe toekomst tegemoet. Vrolijke muziek en een toepasselijk gedicht maken de ‘oversteek op het zebrapad’ compleet. (Zie ook blog ‘Logo-pedie’.)

Zinspiratie

Voor belangstellenden organiseerde ik een workshop over identiteit aan de hand van vragen als: Wie ben ik? Zijn we in werkelijk te veranderen? Of zitten we vast aan onze identiteit? En wat zijn onze drijfveren? De workshop gaf de deelnemers handvatten om beter om te kunnen gaan met hun twijfels over werk en leven. (Zie ook: Time-out – workshops)
Deze workshop is een combinatie van theorie (De omgekeerde (!) pyramide van Maslow), creativiteit (portret tekenen) en vrijblijvende uitwisseling van ervaringen. Ik maak ook gebruik van inspirerende teksten en stemmige muziekfragmenten.

Auto-biografie

Voor een particuliere opdrachtgever maakte ik een auto-biografie. (Zie ook: Terugblik – auto-biografie) Met mevrouw reed ik langs de zeven huizen waar ze ooit gewoond heeft. We begonnen bij het eerste adres en eindigden bij haar huidige woning.
Mevrouw kreeg van mij een koffertje mee. Bij elk huis schreef ze op groene briefjes haar goede herinneringen en op rode minder positieve herinneringen. Het koffertje met de goede herinneringen kreeg een mooi plaatsje in haar huidige woning. Wat ze met de rode briefjes heeft gedaan, blijft geheim.