Logo-pedie

Over het vormgeven van mijn bedrijfslogo…

‘En nou is ie af!’
Tevreden slaak ik een zucht en kijk nog eens naar de zoveelste versie van mijn logo. Het zal de laatste zijn. Over alles heb ik nagedacht. Natuurlijk. Zo ben ik. Betekenisgeving hoort bij mij. En dat voelt goed.
Nog één keer doorloop ik alle elementen van het logo:

– De kleurstelling. Ik kies voor wit en twee keer blauw. Blauw staat onder andere voor betrouwbaarheid, verbondenheid en creativiteit; wit voor puurheid en spiritualiteit. Bovendien ligt het voor de hand om voor blauw te gaan vanwege mijn achternaam: Blaauw.

– En dan de basis. Het zebrapad symboliseert de werkwissel: je vertrekt vanuit een oude situatie en steekt over naar een nieuwe. En dat zal goed gaan. Tenminste, als je samen wandelt met Goedgaan.Org 😉
– Vandaar ook die zonnestralen op de achtergrond. De oversteek is een optimistische: je gaat een positieve toekomst tegemoet.
– En dat zie je ook terug in de lachende poppetjes ‘G’ en ‘O’. GO for it!
Wat een vondst 😉 Het zijn de beginletters van ‘Goedgaan’ en ‘Org’. Daarom krijgen die twee letters natuurlijk een ander kleurtje.
(Toch goed dat ik voor .org gekozen heb. Dat staat immers voor ‘organisatie’. Omdat ik me in eerste instantie richt op collega’s en dus op bedrijven, is het dus logischer om met mijn bedrijfsnaam voor de extensie .org te kiezen in plaats van .nl of .com .)
– ‘G’ en ‘O’ lopen van links naar rechts. Op mijn homepage is te zien, dat al mijn diensten onder drie ‘pijlers’ vallen: Terugblik, Time-out en Toekomst. Oftewel: verleden, heden en toekomst. Het is dus vanzelfsprekend dat deze ‘chronologische’ oversteek van links naar rechts gaat.
– Ten slotte nog even de vormgeving op. De poppetjes ogen wat vreemd, wat losjes. Wat slordig misschien. Dit geldt ook voor de zonnestralen die buiten het kader vallen. En voor het vierkant dat net niet vierkant is, maar taps toeloopt. Er is zelfs rechtsboven een hoekje weggevallen. Ik vind het gepast om niet voor het strakke, het afgemeten en keurige te kiezen.
Goedgaan.Org wil verrassen en kleurt graag buiten de lijntjes…