Workshop 15 april

‘De kracht van rituelen en symbolen in werksituaties’

Mijn workshop is een interactieve ontdekkingsreis voor werkenden, werkzoekenden en andere belangstellenden.

We onderzoeken allereerst wat we verstaan onder ‘werken’ en vooral waarom deelnemen aan het arbeidsproces zo belangrijk voor ons lijkt te zijn. We gaan hierbij in op de vier intelligentieniveaus van de mens: het fysieke, het emotionele, het cognitieve en het spirituele.

Vervolgens verkennen we met behulp van symbolen wat wezenlijk is voor je werk. Wat vind je belangrijk in het leven? Wat geeft energie? Waar word je enthousiast van? Misschien is de conclusie dat je met je huidige baan op de juiste plek zit. Óf je ontdekt dat er echt iets moet veranderen. Wat is er dan nodig om in beweging te komen?

Ten slotte zoomen we in op een mogelijke werkwissel en de kracht van rituelen daarbij. Wat kun je doen om het werk (weer) als betekenisvol te ervaren? Hoe kunnen rituelen een verandering van je werksituatie of werkbeleving ondersteunen? Door zelf rituelen toe te passen ontdek je hoe effectief deze in de praktijk kunnen zijn.

Aan het einde van de reis is de kans groot dat eventuele ballast in je rugzak is vervangen door inspiratie en ideeën. Dat loopt voortaan een heel stuk lichter.

Datum: maandag 15 april, 19.30 – 21.30u
Plaats: Centrum de Appel, Groesbeeksedwarsweg 428
Kosten: 25 euro, incl. koffie of thee in de pauze
Info en aanmelding vooraf: maarten@goedgaan.org

Een verzoek aan de deelnemers om een willekeurig voorwerp mee te nemen naar de workshop.